Wednesday 19 October 2011

Εδώ Λεμεσός, Εδώ Λεμεσός

Εσκέφτουμουν τούτο το ποστ να το έβαλα στο δικό μου μπλογκ αλλά τελικά άλλαξα γνώμη γιατί ως γνωστόν αν δεν χουμίσεις το σπίτι σου εννα πέσει το ταβάνι να σε πλακώσει.

Τωρά που επαναπατρίστικα στη Λεμεσό μόνιμα πλέον, θωρώ την με άλλο μάτι και έφτασα στο συμπέρασμα ότι εν θα εμπορούσα να έβρω πιο κατάλληλη περίοδο να επιστρέψω. Έγινε πολλά όμορφη η Λεμεσός και ακόμα και για μας τους Λεμεσσιανούς νομίζω άλλαξε φάτσα. Όντας άνεργη και κατεπέκτασην αθκιασερή άμα κυκλοφορώ μεσα στην Λεμεσό έχω πολύ χρόνο να παρατηρήσω την πόλη και εκπλήσσουμε ευχάριστα κάθε μέρα.

Που τζιαμέ που το εθεωρούσα γελοίο να ζούμε σε παραλιακή πόλη και να μεν πίενουμε για καφέ στα κκαφέ που εν πάνω στην παραλία, πλεόν εκάμαν τόσο ωραία την πλατεία του Κάστρου που απλά θέλεις να πίενεις και να κάθεσαι με τις ώρες. Έγινε ούλλη η πλατεία πλακόστρωτη, εφκήκαν και τα τραπεζάκια πιο έξω και τωρά πίνεις καφέ στη σκία του κάστρου κυριολεκτικά. Και έτσι για την ιστορία να σας θυμήσω ότι εν δαμέ που ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος επαντρεύτηκε τη Βερεγγάρια.

Το Τεπακ έδωκε άλλη πνοή στην πόλη, επειδή στην πρώτη φάση του Τεπακ οι εγκαταστάσεις εν ιστορικά κτήρια που τα εκάμαν αναπαλαίωση κλπ, ούλλα τζίνα τα κτήρια που τόσα χρόνια επέρνας που δίπλα τους και εν εδίας σημασία τωρά περνάς και λαλείς μα τι ωραία. Ασπούμε το παλίο ταχυδρομείο απέναντι που το δημαρχείο ποιος θυμάται πως ήταν, ή τζιαμε που τωρά εν η βιβλιοθήκη του Τεπακ, περνάς και νιώθεις την επιθυμία να είσαι και ‘συ φοιτητής για να πιένεις να διαβάσεις τζιαμέ. Φυσικά για τους φοιτητές του Τεπακ πιστεύκω εν πιο πόπιουλαρ σαν καφετέρια παρά σαν βιβλιοθήκη αλλά ενιγουεϊ. Εσάσαν και την πλατεία ηρώων, κάτι που έπρεπε να γίνει πριν πολλά χρόνια γιατί έχουμε τζιαμέ το Ριάλτο που εν τω πραγματικό διαμάντι της πόλης και τωρά ανέλαβε να παίζει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτιστική ζωη του τόπου.

Και επειδή ως γνωστό οι Λεμεσσιανοί είμαστε και πολλά γουαϊλτ στη διασκέδαση μας, να σας πω ότι ανοίξαν τα τελευταία χρόνια πάρα πολλά ωραία ροκ μπαράκια. Επίσης ανοίξαν και πολλά ωραίοι τόποι για φαϊ, έχουμε πλεον τόσες πολλές επιλογές που καθούμαστε και σκεφτούμαστε που εννα πάμε πριν φύουμε που σπίτι.

Το αγαπημένο μου πράμα πλέον είναι να βολτάρω στην παραλιακή, εξαπλώθηκε τόσο πολλά η πόλη που περνει σου πολλή ώρα να το κάμεις τούτο και εν πάρα πολλά όμορφα να τα βλέπεις. Ένα ανοίξει (σύντομα;) και το θεατρικό μουσείο και (όχι σύντομα) ένα γίνει και η Μαρίνα άρα ένα έχουμε ένα νέο τόπο να κόφκουμε βόλτες και προτείνω σε όλους τους μη-Λεμεσσιανούς μπλόγκερς να μετακομήσουν στη Λεμεσό.

9 comments:

  1. εν η αλήθκεια η παλιά Λεμεσός εμεταμορφώθηκε τζι εξαναζωντάνεψε τζι ακόμα γίνουνται έργα. Το καλοκαίρι αγάπησα Σουσάμι (κοντά στο Π, μια άλλη παλιά αγάπη). Επίσης τζαι το library που εν τζαμέ στη βιβλιοθήκη. Εν επερίμενα να πεθυμήσω πράματα που τη Λεμεσό, αλλά το καλοκαίρι ένιωσα την τόσο ζωντανά που όντως νομίζω μεταμορφώνεται σε μια όμορφη πόλη :)

    ReplyDelete
  2. Εγώ εν ήξερα την παλιά Λεμεσό, αλλά που πέρσι άρχισα να θωρώ διαφορές ήδη.
    Εξελίσσεται γενικά όμορφα σαν πόλη νομίζω-τζαι εν μιλώ για τη μαρίνα κλπ, αλλά για τα πολιστικά της...

    Άμα θέλεις βάλλε τα και στο δικό σου μπλογκ, εγώ με τα ιστομαγειρέματα πχ έτσι κάμνω κάποιες φορές!

    ReplyDelete
  3. Σαν τη Λεμεσό εν έχει!
    Η Θεσσαλονίκη θυμίζει μου την λιο, αλλά καμία σχέση! Εν έτσι μιτσί τοπούι τζι όμως έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Σοβαρά!
    Εν την εκτιμούσα τόσο πολλά παλιά τη Λεμεσό, αλλά τα τελευταία χρόνια που άνοιξε το κουκκί μου τζαι γυρίζω ούλλη μέρα εκατάλαβα πόσο όμορφος τόπος ένι.

    Γεεες! Σε έξι μέρες πάω πίσωωωωω ;)

    ReplyDelete
  4. @Liar
    Ναι μπράβο ακριβώς τούτο έγινε εξαναζωντάνεψε. Το Σουσάμι εν το ξέρω αλλά τωρά που μας το είπες σκοπεύω να το μάθω.
    Εγώ ενόμιζα ήταν να έρτω και να νομίζω ότι μινίσκω στην έρημο αλλά ενεν έτσι τα πράματα

    @Μουν
    Όι κόρη ιτς οκ, έβαλα άλλο ποτζί σε μένα που πάλε έχει σχέση με τη Λεμεσούδα.
    Ναι όμως εχεις δίκαιο για τα πολιτιστικά, εν που εβάλαν και στόχο να γίνουμε πολιτιστική πρωτεύουσα ή εφέραν το οι συγκηρίες και ταιρκάζει ενιξέρω αλλά πάντως άι αμ βέρι χάπι. Εντομεταξύ κόρη, εσένα που σου αρέσκει και ο χορός τον Νιόβρη στο Ριαλτό ενα δείξουν τζίνη την ταινία για την Πινα Μπάους αν ενδιαφέρεσε.

    @Μικρός Χείμαρρος
    Ούτε 'γω την εκτιμούσα κόρη και τωρά καταλάβω ότι είμαστε πολλά τυχεροί που ζούμε σε τούτη την πόλη. Μα έρκεσαι; Μα γιατί έρκεσε που τα τωρά; Ξέρεις ανάκριση!

    ReplyDelete
  5. Είδα το τζαι το δικό σου, απλά βάλλω το σαν γενική πληροφορία. όποιος θέλει, όπου θέλει βάλλει τα, αφού εν δικά του κείμενα.
    Τζαι αν έχετε κάτι πιο παλιό, πάλε εν καλοδεχούμενο μες στο μπλογκ μας τούτο.
    Λαλείς να κανονίσω να έρτω να τη δω την ταινία; Εσύ πότε θα έρτεις κυρία μου;;;; :p

    Για τη Λεμεσό θέλω να δω πολλά πράματα δαμέσα. Καφέ, μπαράκια, σκηνές, τόπους, χωρκά...πράματα που έχει και που αξίζει να επισκεφτείς, ακόμα τζαι για ένα καφέ.

    ReplyDelete
  6. Χαχα!! Έρκουμαι γιατί έχουμε αργίες για πάντα.
    26 (Αγ. Δηημητρίου)
    27 (Εν αργία γιατί έτσι θέλουν)
    28,29,30 (Παρασκευοσαββατοκυρίακο)
    31 (Εν με κόφτει)
    1 (Εν τα γενέθλια μουυυυυυ)
    2 (Ερκουμαι πίσω...)

    Αυτά :) Εκάλυψα σε; :Ρ

    ReplyDelete
  7. @Mουν
    εγώ θα έρτω όταν έχω αυτοκίνητο ή οταν εφευρεθεί ο διακτινισμός.
    Έχει πολλά πράματα να κάμεις η Λεμεσός, δατ ις α φακτ.

    @Μικρός Χείμαρρος
    Φτού σου κόρη,στις 27 ενεν που γιορτάζουν κάτι για την Θεσαλονίκη;;Μια επέτειο απελευθέρωσης ορ σάμθινγκ;;;
    Ουυ μάναμου να μας ζήσεις να σε χαιρόμαστε! Ως τότε ενα μας ξαναθυμήσεις!!!!

    ReplyDelete
  8. Χμμ.. νομίζω εν τζαιρός να αρκέψω να επισκέφτουμε τη Λεμεσό πιο συχνά.. Ελάχιστα την είδα μέχρι στιγμής!

    ReplyDelete
  9. ναι έγινε πολλά όμορφη η Λεμεσός..και το coastline εκάμαν το πολλά ωραίο. Και έχει και καλούς τόπους να φάεις/να πιείς και να κάτσεις για καφέ.

    ReplyDelete