Saturday 12 November 2011

Λαβ Σικάγο (παρτ 3)

Τζαι επειδή σήμερα έσυρεν το πρωτο σhιόνιν τζαι εψωφίσαμεν, το πρωτο σικκίρτισμα με τουτο το καιρο εν το εγλυτωσαμε. Φετος λαλουν θα περασουμε δυσκολο σhειμώνα....(όπως ο σhειμώνας αν είμαστεν τυχερή θα τελειώσει τον Απρίλη....σε 6 μήνες δηλαδή....κλαψ τζαι ξανα κλαψ). Για να δειτε τιν δευτερη μεγαλύτερη χιονοθυελλα που εζησαμε πέρσι, πλιζ κλικ χίαρ να δειτε παλιο ποστ.

Για να το ξεπεράσουμε όμως, θα κάμουμε ακόμα ένα τουρ στο Σικάγο. Θα αρχίσουμε με τα πιο γνωστα μουσεια που τα παραπάνω βρισκουνται στο λεγόμενο Museum Campus.

Αρχιζουμε με το Αρτ Ινστιτιουτ οφ Σικάγο το οποίο βρισκέται στο κέντρο της πόλης τζαι το οποίο έιναι τζαι πανεπιστήμιο τζαι μαλιστα ακριβό. Εσhει ότι φανταστείς σε συλλογές τζαι θέλεις πάνω που μέρα να το γυρίσεις. Στην Ελληνική συλλογή έσhει τζαι 2 Κυπριακά αντικείμενα....Που τα ειδα εσυγκινηθηκα......μιλώ σοβαρα....η ξενιτεια εν περιεργο πραμα.....

Ένα που τα 2 διάσημα πλέον λιοντάρια που
βρισκουνται μπροστα που την κεντρική
είσοδο του μουσείου.
Cypriot
Head of a Bearded Man, 5th century B.C.
(με λία λόγια, άγαλμα γνήσιας
Κυπριακής τρίχας)

Cypriot
Bowl, Late Bronze Age, 1475/1225 B.C
(με λια λόγια κουπουδιννν κυπριακοννν)













Συνεχίζουμε μετα τον γυρω μας λίον που Νότια της πόλης για να πάμε στο Field Museum of Natural History.  Έσhει ότι φανταστείς. Το πιο διάσημο έκθεμα τουτη την εποχή εν η Sue.

Η κεχαριτωμένη Σου! Ο πιο μεγαλός τζαι
ολοκληρωμένος Τυρανοσαυρος στον κοσμο.
Μανα μου την!
Ακόμα πιο νότια στο Hyde Park εν το Museum of Science and Industry, που σκοπό έσhει να μεταδωσει επιστημονικες γνωσεις σε μη-επιστήμονες τζαι σε παιδια μέ ενα διασκεδαστικο, ιντεράκτιβ τρόπο.



Museum of Science and Industry in Hyde Park.

Παμε πίσω προς το Ντάουντάουν για να επισκεφτουμε το Shedd Aquarium το οποίο επισκέπτουνται πάνω που 2 εκατ. άτομα το χρονο, εξου τζαι οι ουρές τζαι τες 2 φορές που επιάν το καλοκαίρι οι κοπελες της οικογένειας Πρασινωτου ήταν τεράστιες με αποτέλεσμα να μεν αντέχουν τες πάνω που 2-3 ώρες που έπρεπε να περιμένουν στην γραμμη για να μπουν μέσα. Ευτυχως είχαν ξαναπάει παλια.


Πιο βορεια της πόλης, κοντα στο σhοππινγκ έρια, εν το Μουσείο Συγχρονης τέχνης.

Museum of Contemporary Art
(για μένα λιο πολλά κοντεμποράρη.....)


Τέλος εν τζαι το Addler Planetarium, το πρώτο πλανητάριο στην Αμερική το οποίο βρισκετε σε μια καταπληκτική τοποθεσια, στρατηγικά επιλεγμένη.

Adler Planetarium

Για να ζήσεις το αλτιμέιτ Αμέρικαν εξπιριενς μπορεις να επισκεφτεις το Navy Pier που εν μια μεγαλη "αποβάθρα" (pier) μέσα στην λίμνη. Για παραπάνω ινφο για την επισκεψη των κορουδων Πρασινωτων, κλικ χίαρ.

To Navy Pier. Πάεις τζαι νοιωθεις οτι
παίζεις σε Αμερικάνικη ταινία.
Αυτα αγαπημένοι μου για το τριτο παρτ. Στο επομενο επεισόδιο: Που να χλαπακιάσετε φάτε στο Σικάγο....Τι ταινίες εγυριστήκαν δαμέ τζαι αλλά πολλα. Δεχομαστεν τζαι εισηγήσεις.

20 comments:

  1. αναμένω φούντ ποστ!

    ReplyDelete
  2. Αχ.. λαβ σικάγο ιντίτ :ρ Και φυσικά το ποστ για το.. χλαπάκιασμαν εν τέλια ιδέα! Περιμένω με ανυπομονησία!

    ReplyDelete
  3. Chicago, chicago my kind of town.... poso to pethimisa !! Sweet home chicago!!

    ReplyDelete
  4. @Μichael
    Έκαμες Σικάγο!!! Δις ις Σικάγο κόλλινγκ δαμε!! :)

    ReplyDelete
  5. 1994 to 2000 με επισκέψεις το 2005 και 2010..Αν έκαμα λέει :)

    ReplyDelete
  6. Εγω 2001-ως τωρα που μιλούμε.... :)

    ReplyDelete
  7. Enjoy it because it doesn't get any better than Chi-town... above all..Live the city... blues, jazz, food, sports, snow... :) what a rush !!

    ReplyDelete
  8. Αγαπω το Σικάγο πάρα πολλά....αλλά άρκεψα να βαρκούμαι εν η αλήθκεια..... Θα δείξει το μέλλον!

    ReplyDelete
  9. Reinvent yourself..Προσφέρεται to Chicago!! Άκουσα ότι το παλαί ποτέ greektown..is practically dead... True?

    ReplyDelete
  10. Με εξαίρεση το νέο μουσειο που εβαλα φωτο στο Λαβ Σικάγο παρτ 2, ναι...Το Κώστα'ς ρεστοραντ τζαι το μπακάλικο τζαι το ΓκρικΤάουν Μιουσικ στορ, εκαήκαν πριν ~1.5 χρονο....Το ζαχαροπλαστείο δίπλα εσάστηκε τζαι ανοιξεν....Αλλά μερικές κλασσικες αξίες παραμενουν... Ένεν ομως το ίδιο.....

    ReplyDelete
  11. :) Τα ξέρω της φωτιάς..Δούλευα στο GreekTown Music και στο Costas οταν ήταν ΠΛΑΚΑ... Ήρθα το 2010 και είδα την καταστροφή.. Το πρόλαβα στα χαϊ του με 3-4 club και τα εστιατόρια να δουλεύουν full capacity - δούλευα Πήγασο για αρκετά χρόνια... Το μουσείο δεν το πρόλαβα καθόλου (ήταν Hardware store όταν ήμουνα εκεί.." Ε ρε τι αναμνήσεις μου ξυπνήσατε με το ποστ..

    ReplyDelete
  12. Βασικά you were the generation before me!! Ειμαι της γειτονιας πάντως εγω.... Αρεσκει μου τζαι θεωρω την το "σπιτι" μου στο Σικάγο....Συναφέρνω τα συχνα ουλλα τουτα στο μπλογκ μου. Δαμέ απλά κάμνω re-post τα "Λαβ Σικάγο".

    ReplyDelete
  13. μα τι συγκινητικό που εβρέθηκε συντοπίτης σου δαμέ α!!!! :)

    ReplyDelete
  14. Δώσε πολλά χαιρετίσματα στο Γιαννάκη στο νέο GT Music (στο κατάστημα με τηλέφωνα) και στους Γιάννη και Νίκο από 9 μούσες...Αντρέα στο spectrum κλπ κλπ..χα χα

    ReplyDelete
  15. @Μουν
    Μα είδες τι μικρός που εν ο κόσμος!

    @Michael
    Μα αν τους πω που ένα Μιχάλη εν να καταλαβουν;; Τα υπολοιπα ας μεν τα πούμε δημοσίως! :)

    ReplyDelete
  16. Lol αν τους πεις που ένα Μιχάλη που εδούλευε στο GT music πίστεψε με θα ξέρουν...έκανα κάτι δοξασίες στο θεoύς Chivas Regal και Jose Cuervo εκεί μέσα..άστα να πάνε...

    ReplyDelete
  17. ο dino εν τζίνος που παίζει στο night at the museum?

    ReplyDelete
  18. I used to live in Chicago, I love the Field Museum and the Aquarium! Thank you for your wonderful tips for Greece! xoxo

    ReplyDelete
  19. It is indeed a great city! Glad you liked the post.... :)

    ReplyDelete
  20. This is not my post, but it's ok. As i told you, email me if you want to ask anything! Xoxo

    ReplyDelete