Monday 7 November 2011

When in Brighton...

Αν με αφήκετε μπορεί να κάμνω ταξιδιωτικά ποστ κάθε μέρα, ακόμα τζαι για τόπους που δεν επήα αλλά υποψιάζουμε πως θα είναι όταν πάω. Σήμερα λοιπόν αποφάσησα να μιλήσουμε για μια που τις αγαπημένες μου πόλεις στην Αγγλία, το Brighton. Εφκάλετε τα τετράδια σας; Εν ξυσμένα τα μολύβια σας; Οκ έτοιμοι; Πάμε!

Το Brighton εν τέλεια κάτω κάτω προς ανατολικά πάνω στη θάλασσα. Which means ότι έχει και θάλασσα η υπόθεση. Εν μια πόλη πολλά όμορφη, εν καλά να πετύχεις μια καλή μέρα όμως γιατί έχει πολλούς ανέμους και εν πάντα ψυχρούα, ε και άμα πάεις σε έτσι τόπο θέλεις να κάτσεις έξω, δίπλα που τη θάλασσα. Για να πάεις που το Λονδίνο, έχει απευθείας τρένο που το london bridge και που το victoria. Αν θυμούμε καλά καμία ωρούα παίρνει και επομένως αποτελεί τέλειο προορισμό για εκδρομούλα.

Εντομεταξύ πες εζούσα Αγγλία και πες εβαρκούμουν κάποια φάση το Λονδίνο (λέμε τώρα) η δεύτερη επιλογή μου θα ήταν όπωσδήποτε τούτη η τόσο ροκ πόλη. Και τις δύο φορές που επήα είδα τα ίδια πράματα, οπότε υπολογίζω πως πάνω κάτω τζίνα είναι τα σημαντικά.

Πρώτο πράμα που πρέπει να δεις στο Brighton εν ένας δρόμος που εν κοφκώ τζαι την κεφαλή μου αλλά νομίζω ονομάζεται Bohemian North Laine. Έχει διάφορα μαγαζία και καφέ, βασικά εν σαν μια μικρή Camden Town με στοιχεία Σόχο μέσα. Πλακώστροτο, πραματευτάες πάνω στους δρόμους, πολλές βλακειούες να γοράσεις τζαι τοπούθκια να πιείς καφέ ή μπύρες.

Και αφού δώκεις τον γυρό σου σε τούτο το δρόμο τζαι hopefully εν έχεις ξοδέψει πολλά λεφτά, παεις προς τα κάτω τζαι βρίσκεις μπροστά σου το Royal Pavilion. Την πρώτη φορά που επήα δαμέ, εν είχα κάμει καθόλου έρευνα γιατί ήταν πολλά ξαφνικό. Μαζί μου ήταν ένας παρέας μου Ινδός, με το που εσταθήκαμε έξω που το Royal Pavilion είμασταν ούλλοι wtf, μήπως εμπήκαμε σε άλλη δίασταση; Επειδή ενομίσαμε ότι ήμασταν Ινδία. Το Royal Pavilion θυμίζει λιο Ταζ Μαχάλ (λιο λέμε) εν έτσι περίεργη κατασκευή αλλά πολλά εντυπωσιακή. Εκτίστηκε αν δεν κάμνω λάθος στα χαϊ της αποικιοκρατίας εξού τζαι η αρχιτεκτονική. Εν πολλά outreal έτσι όπως στέκετε στο κέντρο μιας καθόλα Εγγλέζικης παραλιακής πόλης τζαι πρέπει να σταματήσεις να φωτογραφηθείς όπωσδηποτε. Τωρά μέσα δεν εμπήκα επειδή έχει πάντα μεγάλη ουρά αλλά είμαι σίουρη ότι εν πολλά αξιόλογο τζαι μέσα. Α και που εννα πατε τζιαμέ make sure to see the dude που παίζει ένα παράξενο όργανο ξυπόλητος τζαι νομίζεις ότι εφκήκε που άλλη εποχή.

Στην άλλη πλευρά του Royal Pavilion εν το κέντρο της πόλης, με τα μαγαζία, εστιατόρια κλπ. Εν πολλά όμορφα και γραφικά. Εν ούλλοι οι δρόμοι πλακώστρωτοι στενοί, με πολύ κόσμο.

Διασχίζωντας το κέντρο ένα φκεις στο παραλιακό μέτωπο που ουσιαστικά εν τζίνος ο στόχος σου. Απλώνεται μπροστά σου η θάλλασα τζαι ακούεις τους γλάρους που πετούν που πάνω που την κεφαλή σου. Έχει άπειρες pubs για να πιείς τζαι να φάεις αλλά το κουλ είναι να πίασεις το φαϊ και τη μπύρα σου τζαι να πάεις να κάτσεις δίπλα που το κύμα.

Πιο αριστερά εν το Brighton Pier που εν μια τεράστια αποβάθρα, τύπου λούνα παρκ. Όταν λεω τεράστια εννοώ τεράστια. Έχει εστιατόρια πάνω,καφέ, καταστηματούθκια. Τζαι εχτός αν είσαι του κινδύνου έχει χάζι να πάεις να βλέπεις τους άλλους πάνω στα φοϊτσάρικα παιχνίθκια να τσιριλούν.

Αυτά εν τα βασικά του Brighton και αν λάχει και είσαι Αγγλία τζαι σκέφτεσε που να πάεις νομίζω εν μια πολλά καλή επιλογή. Εν πολλά gay friendly πόλη γιαυτό θα ζεις rainbow flags να κυματίζουν παντού, τζαι ζευκαρούθκια να πίενουν βόλτα. Έχει ένα αέρα ελευθερίας το Brighton και ενιξέρω αν είναι λόγο της ανοιχτοσίας που άποψη θάλασσας ή αν είναι όντως τούτο το attitude του respect της διαφορετικότητας. Νομίζω εν το δεύτερο όμως.

p.s ήθελα να σας βάλω κ φωτογραφίες αλλά έχω τις πάνω σε άλλο κομπιούτερ και ούτως ή αλλως εφκήκε αρκετά μεγάλο ήδη.

3 comments:

  1. Ακούουνται πολλά ωραία τα πράματα που περιγράφεις στο Brighton, εν πειράζει που δεν εκατάφερες να μας βάλεις φωτογραφίες, συγχωρούμε σε τούτη τη φορά!

    ReplyDelete
  2. Χαχα υπόσχομαι νεξτ ταϊμ να έχει και φωτογραφικό υλικό!

    ReplyDelete
  3. marilou βάλε photos by the beachhhh!

    ReplyDelete